Søk i denne bloggen

lørdag 18. april 2015

JAPANSK PRYD I OG II



ONSDAG TOK JEG INNE DENNE LILLE GRENEN FRA HAGEN.........




.........I DAG, TO DAGER SENERE, SER DEN SÅN UT


FLYTTING AV PLANTER!



Her kommer et kort innlegg om flytting av planter. Plantene på bilde er fra Spania, sommerferie 2015. Hadde jeg kunnet, hadde jeg mer enn gjerne tatt med meg plantene på bilde hjem til min hage, men det hadde nok ikke latt seg gjennomføre, av flere grunner. 

* Det første man må huske på er at planten ikke må tørke ut.

* Vår eller høst er den beste tiden for flytting.

* Du kan flytte rundt på plantene sommertid også, men HUSK da; masse vann i plantehullet og     dagene etter.   

* Stauder: Når du skal dele stauder, er det viktig å huske at høstblomsten deles om våren og vårblomsten om høsten. Men på høsten, i september, kan også de som blomstret sent på sommeren, deles. Her kan du få mange flere flotte blomter i hagen uten å betale en krone!

* Husk at ulike planter, krever ulike vekstforhold.

* Roser: flyttes tidlig vår eller i november. Klipp ned roseplanten 15-30 cm over høyden. Husk å få opp mest mulig av røttene, stort hull. Vann i hullet før planting!

Lykke til med forandringene i hagen!!!




torsdag 16. april 2015

UTE_INNE japansk pryd!!!




Denne bittelille grenen fallt av mitt japanske prydkirsebærtre i går da jeg gjødslet, kunne ikke bare la det ligge, så det fikk være med inn i et gammelt eggeglass.

Syriner II



29. mars tok jeg inn noen grener fra syrinene i hagen. Disse syrinene er gamle og blomstrer ikke tidlig som noen av de andre jeg har, disse blomstrer noe senere. Slik ser de ut i dag!

onsdag 15. april 2015

DAGENS ØYEBLIKK_prydkirsebær, roser, løkblomst, trollhassel,nordens oliventre/busk, buksbom, klatrebenved, klatrehortensia, hvitveis, bambus, magnolia, snøballbusk...

Det er regn i luften på Teie i dag, da passet det bra at jeg hadde litt tid før jobb slik at jeg kunne gjødsle. Jeg har spredt litt naturgjødsel rundt omkring og håper hagen blir glad for det. Leste et sted at man ikke trenger være så hysterisk med gjødslingen, naturgjødsel er fint og kan enkelt legges rundt plantene. Jeg er veldig glad i å gå tur i nabolag og se på hager. Så håper denne bloggen kan inspirere slik at jeg kan beundre flere vakre hager. Hvis du er redd for å begynne med planting etc, er det ikke noe å frykte. Jeg hadde langt fra grønne fingre for seks år siden. Husk at det er lov å feile. Jeg flytter på planter, ombestemmer meg, lærer av mine feil og blir langt fra fornøyd med alle mine prosjekt. Har du venner eller bekjente som har stauder du kunne tenke deg, kan du spørre om å få dele de, noen ønsker å tynne ut beddet eller synes det er hyggelig å dele. Jeg har gjort det selv, i min hage. Hadde vakre gamle peoner som var litt feil plassert, spadde de  opp og plantet de et annet sted, samt delte de. Ikke noe problem, de trives som bare det. Jeg er selv glad i romantiske hager, samt japansk inspirerte hager, så hos meg blir det en fin blanding......
























tirsdag 14. april 2015

R Ø D S O L H A T T

Denne blomsten er så utrolig stolt og vakker. Jeg plantet den i et bedd i fjor, ferdig kjøpt på hagesentret. Noen som har erfaring med å dyrke frem disse med frø? Hadde vært fint med noen erfaringer. Blir spennende å se om den kommer igjen i år. Ønsker meg flere!

mandag 13. april 2015



BLANKMISPELHEKK!


Ikke alle prosjekt er like spennende. For fem år siden ble denne hekken plantet. Siden vi skulle plante ca 100 meter med hekk landet vi på blankmispel. Min drømmehekk er bøkhekken, men det hadde blitt altfor kostbart. Vi har vært flinke til å beksjære den kraftig to ganger om året for å få en finest mulig hekk, gjødslet og lagt inn vannslange. Noen steder har ikke hekken vokst mer enn ca 40 cm, til vår store fortvilelse! Andre steder er den velutviklet og nådd ca en og en halv meter. Noen planter har også dødd. Min tålmodighet har tatt slutt. Jeg har vært på flere hagesentre og spurt om råd, uten noen kloke svar å få. Jeg har god erfaring med sibirkonell, vakker med sine lyse blad. Den er en fin kontrast til det mørke grønne. Så nå byttes hekken ut med blandingshekk. Jeg beholder blankmisplen der den er fin og ersatter noen meter her og der med rød cornell og duftskjærsmin. Nå krysser jeg fingrene for at vi får en tett og fin hekk om noen år. (Bilde er fra gårsdagens luking, rydding, gjødsling rundt hekken). 



LØKBLOMSTER: 11. APRIL......




...........12. APRIL